- Zobrazení: 451
Jehněčí špízy s mátou a koriandrem
Jehněčí krk pečený na česneku - Fırında sarımsaklı kuzu gerdanı. Velmi jemné a chutné maso z krku je opravdovou pochoutkou, nenáročnou na pořízení ani na přípravu.
Kuřecí Tandoori
Zeleninové biryani
Je to čistě vegetariánské jídlo, které je kořeněné a ostré. Tyto brambory jsou v podstatě kari. Ne každé totiž musí mít omáčku. Kdo začíná s Indickou kuchyní, tak tento recept je pro něho ideální.
Cizrna neboli římský hrách je považována nejen za nejlepší, ale i nejzdravější z luštěnin. Používá se k výrobě řady pokrmů. Toto syté a velmi chutné jídlo je oblíbené v celém Turecku, od východu na západ.
Vinné listy plněné rýží s voňavými přísadami a to vše na olivovém oleji. Oblíbená lahůdka nejen turecké kuchyně, ale též kuchyně řecké, balkánské, nemluvě o arabských - všude mají obdobné recepty.
ISPANAKLI YUMURTA - Vejce na špenátu
Je to především letní jídlo, servíruje se s bílým jogurtem, který je možno ochutit česnekem rozetřeným se solí. Podává se většinou s rýží.
Zde uvedené jídlo je z cuket tureckých, které mají velmi jemnou, světle zelenou slupku, která se neloupe.
Baklava
S dobrým salátem a ayranem výborné lehké jídlo.
Velmi křehké jehněčí, bez kterého se neobejde letní grilování. Samozřejmě možné grilovat i doma v troubě.
PARATHA s pikantní bramborovou náplní je skvělá volba pro všechny vegetariány, co mají rádi, když jídlo má říz. Navíc jako bonus získáte recept na rychlé rajčatové chutney.
PARATHA s pikantní bramborovou náplní je skvělá volba pro všechny vegetariány, co mají rádi, když jídlo má říz. Navíc jako bonus získáte recept na rychlé rajčatové chutney.
Indická polévka z červené čočky
Cizrnové kari je velmi výživné a maso vám v něm nebude vůbec scházet. Pokrm je to velmi jednoduchý, ale příprava zabere malinko času.
Kuřecí Korai
Základem těchto placek je těsto na arabský pita chléb, které se dále plní různými náplněmi.
Kheer