Zeleninové biryani

Zeleninové biryani

 

Ingredience:

2 lžíce rostlinného oleje
2 hrnky rýže basmati
4 hrnky vody
2 velká rajčata
50 g čerstvého hrášku
2 středně velké mrkve
5 ks bobkového listu
3 ks kardamomu
1 celá skořice
5 ks hřebíčku
koření garam masala dle chuti
kurkuma dle chuti
2 lžičky soli
hrst kešu ořechů

Na omáčku:
4 stroužky česneku
malý kousek zázvoru v celku
hrst mátových lístků
hrst lístků koriandru
3 rajčata
2 středně pálivé chilli papričky
1 hrnek vody

 

 

Postup přípravy:

Nejprve si připravte omáčku. Do mixéru vložte česnek, zázvor, lístky máty a koriandru, rajčata, chilli papričky, hrnek vody a vše rozmixujte.
Na pánvi rozpalte olej a osmahněte v něm bobkový list, kardamom, rozlomenou skořici, hřebíček. Ke koření přidejte rozmixovanou omáčku a promíchejte. Postupně k omáčce přidejte nakrájená rajčata, mrkev a hrášek, propláchnutou rýži, vodu, koření garam masala, kurkumu a sůl. Vše dobře promíchejte, ochutnejte, případně ještě dochuťte. Pokud používáte tlakový hrnec, nechte vařit 5–10 minut. V normálním hrnci vařte o asi 10–15 minut déle.
Po dovaření musí být všechna zelenina a rýže měkká, nechte odležet, poté ještě jednou promíchejte. Na suché pánvičce opražte kešu ořechy a posypte jimi rýži, můžete podávat.

Tip: Pokud máte rádi kokos, můžete do omáčky přidat také čerstvý nebo strouhaný kokos. Do zeleninového Biryani můžete použít zeleninu dle libosti, například brambory, lilek, cuketu a podobně.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio