Jehněčí špíz - Kuzu şiş

Velmi křehké jehněčí, bez kterého se neobejde letní grilování. Samozřejmě možné grilovat i doma v troubě.

 

Ingredience:

500 g jehněčího masa (nejlépe kýta)
20 ml mléka ((můžeme nahradit jogurtem))
3 polévkové lžíce olivového oleje
2 ks cibule (1 ks nastrouhat, druhou rozkrojit na 8 dílů ke grilování)
dle potřeby sůl a pepř
3 ks rajčat (větší, přepůlená)
3 ks paprik (kozí roh nebo dlouhá zelená, přepůlená)

 

 

Postup přípravy:

Z mléka (jogurttu), oleje, strouhané cibule, soli a pepře umícháme marinádu, do které vložíme na kostky nakrájené maso a necháme do druhého dne v chladu.
Hodinu před přípravou maso vyjmeme z lednice a v pokojové teplotě necháme odstát, potom napichujeme na jehlu a 10-15 minut rožníme.
Připravenými rajčaty, paprikou a cibuli obložíme maso na grilu a pečeme společně.
Servírujeme maso na jehle obložené zeleninou.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio