ISPANAKLI YUMURTA - Vejce na špenátu

ISPANAKLI YUMURTA - Vejce na špenátu

 

Ingredience:

4 vejce

500g syrového špenátu

1 cibule

50ml masového vývaru

40ml olivového oleje

koření sumak

sůl, pepř

 

 

Postup přípravy:

Listy ze špenátu dobře omyjeme a pokrájíme. Špenát vložíme do hrnce, podlejeme vodou a dusíme. Často mícháme. Měkký špenát utřeme širším nožem. Cibulku nakrájíme na jemno, lehce osmažíme na oleji, přidáme utřený špenát, masový vývar, osolíme a opepříme. Často mícháme. Na pánvi usmažíme sázená vejce, tak aby žloutky zůstaly polotekuté. Špenát rozprostřeme na talíř a poklademe sázenými vejce. Nakonec posypeme sumakem.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio