- Zobrazení: 621
Čočkový sambár s dýní a lilkem
Čočkový sambár s dýní a lilkem
Čočkový sambár s dýní a lilkem
Kuře se sušeným ovocem
Mughlai Biriyani je pokrm hodný krále a pravděpodobně jej i mnoho králů jedlo! Je to skvělé jídlo z "jednoho hrnce" když máte společnost. Kombinuje přísady typické pro Mughalskou kuchyni.
Arabská kuchyně využívá skvělým způsobem lilky (baklažán) - jsou nakládané, smažené, plněné, vařenév různých omáčkách a salátech. "Lilek vzhůru nohama" vypadá báječně a je velmi snadný na přípravu.
Mrouziya - sladký jehněčí tadžín, Sváteční recept, který opravdu potěší chuťové buňky.
KIRMIZI MERCIMEK CORBASI - Polévka z červené čočky
Do správného tureckého dezertu by se mělo dát nejméně 5 sklenic cukru. Nechám na každém kuchaři, jak si chce osladit. Ašure je trochu náročné na přípravu, ale stojí za to si občas na vyrobení této zdravé a výborné pochoutky udělat čas.
Velmi chutná kombinace, dobré je přidat ještě mrkev nakrájenou na špalíčky, možné je přidat i bramboru.
Kisir pochází z horkého Turecka, kde funguje především jako skvělá odpolední svačina. U nás, mírně přizpůsobený českým chutím, se hodí jako zajímavá příloha ke grilování nebo lehká letní večeře. Použité suroviny jsou vděčné a snesou se v nejrůznějších kombinacích a poměrech, včetně posunu k pálivému.
ARNAVUT CIGERI - Smažená játra s paprikou
Keškül
Pálivá pomazánka - acılı ezme
ORMAN KEBABI - Lesní kebab
ZEYTINYAGLI BIBER DOLMASI - Plněné papriky
Jídlo je možné připravit také z bulguru jemného, který se jen spaří a nechá přikrytý změknout. Tento recept je z bulguru hrubého. Se šafránem opatrně, větší množství může způsobit zhořknnutí jídla.