- Zobrazení: 712
YOGURTLU KEBAB - Kebab s jogurtem
YOGURTLU KEBAB - Kebab s jogurtem
YOGURTLU KEBAB - Kebab s jogurtem
PEYNIRLI HAYDARI - turecký smetanový dip
YAYLA CORBASI - Jogurtová polévka
PATATES KOFTESI - Bramborové karbanátky
Sytá polévka s masovými knedlíčky a zeleninou. Přesto, že zde toto jídlo nazývám polévkou, v Turecku se podává s pečivem i jako hlavní jídlo. V oblibě ho mají nejen děti.
Vařené kefte s citronovou omáčkou - Ekşili Köfte
Lilek je skvělá zelenina, které sluší spojení s výraznými chutěmi, které do sebe nasákne jako houba. Nalaďte se na indickou notu a vyzkoušejte toto neodolatelné a jednoduché kari, v kterém lilek hraje hlavní roli.
Tažin ze skopového masa s česnekem
Kuře tandoori
Tento způsob přípravy květáku stojí určitě za vyzkoušení. Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný šmrnc. Podávejte jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo. Nebojte se experimentovat s kořením...
Jeden ze způsobů úpravy masových šišek v krustě z bulguru. Zde namísto utváření šišek obě hmoty vrstvíme do zapékací mísy a pečeme v troubě. Vyrobit šišky je opravdu velmi pracné, ale odvážlivci mohou zkusit. Recept je stejný...
PILAKI - TURECKY FAZOLOVY SALAT
Indická rajčatová polévka s koriandrem
Indická kuchyně začíná být i u nás velmi populární. Tato jídla jsou lehká, zdravá a poměrně rychlá na přípravu. A ingredience už není u nás problém sehnat i v běžných obchodech. Vyzkoušejte třeba tyto voňavé cibulové smaženky...
Květák je velmi vděčná zelenina do všech aromatických kari jídel. Skvěle totiž absorbuje chuť a vůni použitého koření. Zkuste tuto variaci inspirovanou thajskou kuchyní, určitě vás nezklame.
Vyzkoušejte kuřecí tikka masala ... doma si toto lahodné maso můžete upéct i v troubě.
Snadná příprava, snadno dostupné přísady, vysoká nutriční hodnota, to všechno společně dělá z této chutné polévky lákavý recept do Vaší sbírky. Zkuste ji, je možné, že si ji zamilujete!
Chuť indických jídel je zcela nezaměnitelná a rozhodně stojí za to ji ochutnat. Voňavé koření se skvěle skloubí s pestrými chutěmi zeleniny a maso vám ani nebude chybět. Výborné jídlo, když čekáte velkou návštěvu.
Arabská svatba je několikadenní veselí se spoustou jídla, tance a zpěvu. Tradičním jídlem večera je hovězí v jogurtu. Jako příloha se podává kořeněná rýže s piniovými oříšky a mandlemi. O přípravu tohoto jídla se již od rána starají najatí kuchaři.
Vindalú je považováno za indické jídlo. Poprvé však bylo přivezeno Portugalci v době kolonizace do tehdejší indické provincie Goa a brzy se stalo oblíbeným jídlem místních obyvatel, často podávaným při zvláštních příležitostech.