Bombajské brambory

Je to čistě vegetariánské jídlo, které je kořeněné a ostré. Tyto brambory jsou v podstatě kari. Ne každé totiž musí mít omáčku. Kdo začíná s Indickou kuchyní, tak tento recept je pro něho ideální.

 

Ingredience:

vařené brambory ve slupce
4 - 6 ks
velká rajčata 4 ks
velká červená cibule 1 ks
koriandr svazek
chilli paprička 1 ks
česnek 3 stroužky
zázvor 3 cm
římský kmín 1 lžička
hořčičné semínko 1 lžička
kurkuma 1/2 lžičky
mletý koriandr 1/2 lžičky
Garam masala 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej /Ghí dle potřeby
citron dle chuti

 

 

Postup přípravy:

Důležité je, aby se všechno sušené koření probudilo v horkém oleji. Pokud neseženete třeba celý římský kmín, tak můžete dát i mletý, jen je potřeba smažit kratší dobu. Hořčičné semínko je to klasické co dáváte do nakládaných okurek. Jestliže seženete to tmavé, tak jedině dobře. Je štiplavější a chuťově výraznější. Garam masala je směr koření, tak jako kari. Najdete v něm spoustu druhů voňavého koření. Dál už budete potřebovat jen běžné věci k sehnání. Cibuli si pokrájejte nadrobno a rajčata spařte, oloupejte a zbavte semínek. Chilli papričku můžete dát jak čerstvou, tak i sušenou a nebo pastu. Zázvor s česnekem si podrťte a nebo nastrouhejte najemno. Brambory si uvařte tak do 3/4 . Nechte vychladnout a nakrájejte na čtvrtky. Budou se ještě dodělávat na pánvi a tak je to lepší. Mohlo by se vám totiž stát, že vám nakonec vznikne bramborová kaše. Do větší pánve si dejte olej a všechno suché koření. Zprudka orestujte a přidejte cibuli, česnek, chilli a zázvor. K opečené cibuli dejte brambory a několik minut společně opékejte, aby se na bramborách udělala krásná kůrka.nJakmile jsou brambory úplně měkké, můžete přidat na proužky rajčata a už jen krátce prohřát.
Zasypte natí z koriandru a dochuťte solí a pepřem. Dle chuti můžete zakápnu ještě trochou citrónu.

Dobrou chuť!

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio