- Zobrazení: 564
Ali Nazik kebab
Turecký název: Ali Nazik kebabı
Turecký název: Ali Nazik kebabı
Turecký název: Maydanozlu yoğurt
Pochází ze Středního východu a je neobyčejně lahodná, ukrývá v sobě snad všechny chutě a vůně této rozmanité oblasti se skvělou kuchyní.
Indická cizrna
Cizrnový "středomořský" guláš
Dhál z červené čočky
Vyzkoušejte lehkou polévku z červené čočky s rajčaty, chilli a ředkvičkami. Neobvyklá kombinace chutí vás určitě okouzlí.
Připravte si doma malou indickou hostinu. Užijte si neodolatelné chutě a vůně, které tento pokrm získá díky použitému koření.
Krémová cizrnová polévka
Po vánočním obžerství je ideální den pro rychlou a zdravou polévku. V Egyptě se tradičně podává s pita chlebem, ale není chuťově zase tak moc exotická, takže chutná i dětem, pokud to ovšem nepřeženete s chilli.
Čočka s jasmínovou rýží
Hrachová curry polévka
Tradiční marocký jehněčí tajine
Způsob přípravy čočky jinak, než je zvykem v českých krajích. Vegetariáni mohou vynechat maso a ochutit pokrm svým oblíbeným kořením.
Čočková polévka - Chorba bel a´dess
Lilkovo-kuřecí kari s kokosovým mlékem
Jehněčí Biryani
Kuře se sušeným ovocem - Maroko, Alžír, Tunis
Kafta be Tahina
Závitky z těsta plněné masovou směsí - Bourek b´ldjina