Hrachová curry polévka

Hrachová curry polévka

 

Ingredience:

200g žlutého hrachu
polévková lžíce zelené curry pasty (alternativně běžné kari koření)
sůl
olej
limetka
kokosové mléko (volitelně)

 

Postup přípravy:

Hrách propláchneme a namočíme přes noc. Vodu slijeme (tím se zbavíme části nadýmavých látek) a nalijeme čerstvou. Uvaříme do měkka. V hluboké panvi necháme na troše oleje rozvonět lžíci curry pasty (já jsem použil zelenou), přidáme zcezený hrách, trochu vody a necháme chutě spojit. Poté rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Fajnšmekři mohou přidat ještě kokosové mléko, pokud máte hodně pálivou pastu jako já, chuť zjemní pár kapek limetkové šťávy. 

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio