Indické zeleninové kari

Chuť indických jídel je zcela nezaměnitelná a rozhodně stojí za to ji ochutnat. Voňavé koření se skvěle skloubí s pestrými chutěmi zeleniny a maso vám ani nebude chybět. Výborné jídlo, když čekáte velkou návštěvu.

 

Ingredience:

slunečnicový olej - 2 lžíce

najemno nakrájená cibule - 2 ks

mletý římský kmín - 1 lžička

mletý koriandr - 1 lžička

střední brambory, nakrájené na čtvrtky - 8 ks

jemně nastrouhaný čerstvý zázvor - 1 lžíce

česnek, jemně nasekaný - 2 stroužky

červené chilli papričky - 2 ks

kurkuma - 1 lžíce

kari koření - 1 lžíce

celá skořice - 2 ks

rajčatové pyré - 20 g

malý květák, rozdělený na růžice - 1 ks

lilek, nakrájený na kostky - 1 ks

máslová dýně, nakrájená na kostky - 500 g

cizrna - 1 konzerva

sůl - špetka

čerstvě mletý pepř - špetka

baby špenátové listy - 3 hrstě   

 

Postup přípravy:

Předehřejte troubu na 180 ˚C. V hlubším pekáčku nebo kastrolu rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli společně s římským kmínem a koriandrem – trvá to asi 5 minut. Přidejte brambory a dobře promíchejte. Pak přidejte všechno ostatní koření a opět zamíchejte. Rajčatové pyré smíchejte s 200 ml vody a vlijte do kastrolu. Pak vložte květák, lilek a dýni, přiveďte k varu a nechte ještě minutku vařit. Kari dochuťte solí a pepřem a kastrol přikryjte kusem alobalu a na něj dejte pokličku. Pečte v troubě asi 45 minut. Po 20 minutách zkontrolujte, jestli kari není příliš suché, vmíchejte slitou cizrnu a případně podlijte trochou vody. Těsně před podáváním vmíchejte do kari listy špenátu. Servírujte s rýží a pikantním čatní.

 

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio