Mrouziya - sladký jehněčí tadžín, Sváteční recept, který opravdu potěší chuťové buňky.
Ingredience:
1kg jehněčího masa na kousky
2 hrnky vody
2 čajové lžičky koření Ras el Hanout
1/4 hrnku medu
1/4 hrnku olivového oleje
1/2 hrnku celých loupaných a pražených mandlí
1/4 hrnku rozinek
Postup přípravy:
Rozehřejte troubu, pokryjte jehněčí maso kořením Ras El Hanout. Do pekáče s pokrývkou (nebo do hrnce s pokličkou, vhodného i do trouby) dejte jehněčí, přidejte vodu, med a olivový olej a pečte cca 2 hodiny, dokud maso není křehké. Vyndejte maso z pekáče a udržujte ho teplé. Odstraňte přebytečný olej. Do pekáče přidejte rozinky a vařte, dokud nejsou rozinky úplně uvařené a šťáva nezhoustla. Vraťte jehněčí maso do pekáče a přiveďte do varu na další asi dvě minuty, ozdobte praženými mandlemi. Servírujte s teplým arabským chlebem, nebo se šafránovou rýží s rozinkami a mandlemi.