Slovník pojmů

Search for glossary terms (regular expression allowed)
Begin with Contains Exact term
Term Definition
YABRAK INAB

Plněné vinné listy. Listy mladé révy se nejříve spaří vodou a potom jsou naplněny směsí syrové rýže, petrželky, rajčete a koření. Po zabalení do malých válečků jsou naskládány těsně vedle sebe, zatíženy a vařeny do uvaření rýže. Poté jsou hojně zality citrónovou šťávou. Vhodné jako předkrm.

YABRAK MALFÚF

Plněné zelné listy. Spařené zelné listy, které jsou naplněny masovou směsí, po zabalení jsou pokladeny těsně vedle sebe do hrnce, zatíženy a uvařeny. Jedná se o hlavní jídlo. V nabídce jsou již hotové, konzervované i s různými omáčkami (např. rajčatovou).

 

ZÁTAR

Na Blízkém východě nejrozšířenější příloha snídaně. Jedná se o směs bylinek, kde hlavní složkou je tymián obecný, sezamových semínek a oříšků. Způsob konzumace: kousek chleba se nejdříve namočí do olivového oleje a potom do zátaru.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio