Term | Definition |
---|---|
YABRAK INAB | Plněné vinné listy. Listy mladé révy se nejříve spaří vodou a potom jsou naplněny směsí syrové rýže, petrželky, rajčete a koření. Po zabalení do malých válečků jsou naskládány těsně vedle sebe, zatíženy a vařeny do uvaření rýže. Poté jsou hojně zality citrónovou šťávou. Vhodné jako předkrm. |
YABRAK MALFÚF | Plněné zelné listy. Spařené zelné listy, které jsou naplněny masovou směsí, po zabalení jsou pokladeny těsně vedle sebe do hrnce, zatíženy a uvařeny. Jedná se o hlavní jídlo. V nabídce jsou již hotové, konzervované i s různými omáčkami (např. rajčatovou).
|
ZÁTAR | Na Blízkém východě nejrozšířenější příloha snídaně. Jedná se o směs bylinek, kde hlavní složkou je tymián obecný, sezamových semínek a oříšků. Způsob konzumace: kousek chleba se nejdříve namočí do olivového oleje a potom do zátaru. |