Term | Definition |
---|---|
FALAFEL | Smažené cizrnové placičky, vytvarované speciálním tvořítkem (lze ale tvarovat i bez něj). Falafel se konzumuje jako samostatné jídlo nebo jej lze použít do sendvičů. V nabídce je instantní těsto, kde je příprava maximálně usnadněna nebo si můžeme připravit vlastní směs podle receptu. |
FRÍKE | Nezralá pšenice pražená a drcená. Proces pražení je velmi náročný a proto je fríke dražší než např. rýže. Vaří se do měkka v osolené vodě s kořením na fríke. Podává se jako samostatný pokrm posypaný buď osmaženými kostičkami skopového masa nebo osmaženými piniovými semínky, které chuť masa výtečně nahrazují. |
FÚL MUDAMMAS | Hotové jídlo jehož základem jsou boby. U konzervovaného pokrmu stačí jen ohřát obsah konzervy. Dobré je ohřívat boby s česnekem a potom přidat nakrájená rajčata, petrželku a olivový olej. |