Turecký název: Sulu köfte

Sytá polévka s masovými knedlíčky a zeleninou. Přesto, že zde toto jídlo nazývám polévkou, v Turecku se podává s pečivem i jako hlavní jídlo. V oblibě ho mají nejen děti.

 

Ingredience:

400 g mletého masa (hovězí)

3 polévkové lžíce propláchnuté rýže

1 vejce

dle potřeby sůl a pepř, římský kmín

5 snítek petržele (jemně nakrájené, rozdělit na dvě části)

1 cibule (nastrouhat)

3 rajčata (nastrouhat)

2 polévkové lžíce rajského protlaku

3 polévkové lžíce másla

2 mrkve (nakrájené na malé kostičky nebo půlměsíčky)

2 vetší brambory (nakrájené na kostičky)

dle potřeby horká voda

dle potřeby mouka (na obalení knedlíčků) 

 

Postup přípravy:

Z mletého masa, rýže, vejce, části petrželky a koření dobře vypracujeme hmotu, kterou necháme chvilku odstát. Mezitím na másle zpěníme nastrouhanou cibuli, přidáme strouhaná rajčata, protlak, mrkev, a 10-15 minut dusíme. Poté zalijeme vodou a vkládáme malé kuličky z masové směsi, které před vložením lehce obalíme v mouce, zároveň přidáme i nakrájené brambory. Vaříme asi 30 minut a doplníme zbytkem petržele. Ještě 5 minut necháme odstát a servírujeme.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio