Lilek je skvělá zelenina, které sluší spojení s výraznými chutěmi, které do sebe nasákne jako houba. Nalaďte se na indickou notu a vyzkoušejte toto neodolatelné a jednoduché kari, v kterém lilek hraje hlavní roli.
Postup přípravy:
V mixéru zpracujte cibuli, zázvor, mandle (1 lžíci mandlových lupínků odložte stranou), kari koření a koriandr (pár lístku si nechte bokem na zdobení) na pastu; pokud je příliš tuhá, přidejte trochu vody. V rychlovarné konvici uvařte vodu. V pánvi zahřejte olej a 5 minut na něm opékejte lilky dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. V pánvi opečte cibulovou kari pastu. Prohřívejte ji pár minut. Pak do pánve vraťte lilek, přidejte jogurt a 400 ml vody z rychlovarné konvice. Zamíchejte a 10–15 minut zvolna vařte, aby lilek změkl. Dosolte a opepřete.
Podávejte s rýží basmati, posypané koriandrem a opraženými mandlemi.