Kuře tandoori

Vytisknout

Kuře tandoori

 

Ingredience:

8 ks kuřecích křídel či 4 ks stehen (ta jsou lepší a šťavnatější)

2 lžíce tandoori pasty

1 lžíce zázvorovo-česnekové pasty

1 lžička garam masala mix mleté

2 lžíce bílého jogurtu

sůl

olej

1 velká cibule

šťáva z citronu

koriandr

 

 

Postup přípravy:

Maso omyjeme, pokud použijeme i stehna, odstraníme z nich kůži. Maso místy lehce nařízneme, aby lépe natáhlo koření.

V míse smícháme tandoori pastu a zázvorovo-česnekovou pastu (pokud ji nemáme, rozmixujeme v mixéru zázvor a česnek v poměru 1:1) s kořením, vložíme maso a vše promícháme a necháme dvě hodiny odležet v ledničce.

Kuřecí dáme na plech a vložíme do trouby předehřáté na maximum. Ideální je horkovzdušná s větráním na 275 °C, pečení trvá cca 40 minut. Pokud použijeme pečení na méně stupňů, doba se prodlužuje. Když se maso připéká, podlijeme ho trochou vody.

Kousky masa ozdobíme dozlatova opečenou cibulkou, lehce zakapeme citronem a posypeme čerstvým koriandrem.