Indická rajčatová polévka s koriandrem
Postup přípravy:
Čerstvá rajčata omyjeme, vložíme je do misky, nařízneme slupku do kříže a celá je zalijeme horkou vodou. Po chvíli je scedíme a slupku oloupeme. Pokud používáme loupaná rajčata v plechovce, tento krok přeskočíme.
Rajčata pokrájíme, dáme je do kastrolu a rozmixujeme. Přidáme koření podle chuti, trochu oleje a soli a vše povaříme 10 minut.
Na pánvi si rozehřejeme olej a mezitím si nasekáme nadrobno česnek, přisypeme ho na pánev, přidáme kurkumu a chvíli společně restujeme.
Osmahlý česnek s kurkumou přidáme do rajčatového základu polévky a promícháme. Rajče zbavíme slupky, pokrájíme ho na kostičky a ty dáme do polévky, přimícháme smetanu a necháme chvíli provařit.
Polévku nalijeme do misek a dozdobíme snítkami koriandru.