Indická rajčatová polévka s koriandrem

Vytisknout

Indická rajčatová polévka s koriandrem

 

Ingredience:

6–8 rajčat (mohou být i loupaná z plechovky)

kurkuma

kmín mletý

1/2 lžičky česnekové pasty

olej

sůl

3 stroužky česneku

1 malé rajče

4 lžíce smetany

čerstvý koriandr

 

Postup přípravy:

Čerstvá rajčata omyjeme, vložíme je do misky, nařízneme slupku do kříže a celá je zalijeme horkou vodou. Po chvíli je scedíme a slupku oloupeme. Pokud používáme loupaná rajčata v plechovce, tento krok přeskočíme.

Rajčata pokrájíme, dáme je do kastrolu a rozmixujeme. Přidáme koření podle chuti, trochu oleje a soli a vše povaříme 10 minut.

Na pánvi si rozehřejeme olej a mezitím si nasekáme nadrobno česnek, přisypeme ho na pánev, přidáme kurkumu a chvíli společně restujeme.

Osmahlý česnek s kurkumou přidáme do rajčatového základu polévky a promícháme. Rajče zbavíme slupky, pokrájíme ho na kostičky a ty dáme do polévky, přimícháme smetanu a necháme chvíli provařit.

Polévku nalijeme do misek a dozdobíme snítkami koriandru.