Cibulové bhaji

Indická kuchyně začíná být i u nás velmi populární. Tato jídla jsou lehká, zdravá a poměrně rychlá na přípravu. A ingredience už není u nás problém sehnat i v běžných obchodech. Vyzkoušejte třeba tyto voňavé cibulové smaženky...

 

Ingredience:

hladká mouka 6 lžic

mletá kurkuma 1 zarovnaná lžička

mletý římský kmín 1 zarovnaná lžička

garam masala (indické grilovací koření: hřebíček, kardamon, kmín, koriandr, pepř, skořice) 1 zarovnaná lžička

sůl

čerstvě namletý černý pepř

středně velké cibule, oloupané a nakrájené na tenké klínky 2 ks

raita (jogurt s čerstvou mátou) k servírování

hluboká pánev na smažení

 

Postup přípravy:

Na pánvi rozpalte olej na 190 °C. Mouku s kořením a solí smíchejte v míse. Přidejte 3–4 lžíce vody tak, aby vzniklo tuhé těsto. Cibulové klínky do něj důkladně vmíchejte. Do rozpáleného oleje přidejte 1 lžičku obalené cibule. Pokud se těsto zvedne, přidejte další lžičku. Tak pokračujte, dokud nebude pánev plná. Opékejte 3–4 minuty, dokud nebudou smaženky opečené z obou stran. Potom je vyndejte z pánve a osušte v papírové kuchyňské utěrce. Opečte zbývající cibulovou směs. Bhaji by mělo být servírováno okamžitě, ale dá se i znovu ohřát na pečicím plechu v rozpálené troubě za pár minut. Podávejte s osvěžující raitou.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio