Indická kuchyně začíná být i u nás velmi populární. Tato jídla jsou lehká, zdravá a poměrně rychlá na přípravu. A ingredience už není u nás problém sehnat i v běžných obchodech. Vyzkoušejte třeba tyto voňavé cibulové smaženky...
Postup přípravy:
Na pánvi rozpalte olej na 190 °C. Mouku s kořením a solí smíchejte v míse. Přidejte 3–4 lžíce vody tak, aby vzniklo tuhé těsto. Cibulové klínky do něj důkladně vmíchejte. Do rozpáleného oleje přidejte 1 lžičku obalené cibule. Pokud se těsto zvedne, přidejte další lžičku. Tak pokračujte, dokud nebude pánev plná. Opékejte 3–4 minuty, dokud nebudou smaženky opečené z obou stran. Potom je vyndejte z pánve a osušte v papírové kuchyňské utěrce. Opečte zbývající cibulovou směs. Bhaji by mělo být servírováno okamžitě, ale dá se i znovu ohřát na pečicím plechu v rozpálené troubě za pár minut. Podávejte s osvěžující raitou.