Květák je velmi vděčná zelenina do všech aromatických kari jídel. Skvěle totiž absorbuje chuť a vůni použitého koření. Zkuste tuto variaci inspirovanou thajskou kuchyní, určitě vás nezklame.
Postup přípravy:
Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli pokrájenou na tenké měsíčky a orestujte. Přidejte zázvor oloupaný a nakrájený na malé kostičky a na tenké plátky nakrájený česnek, dále restujte, ale jenom krátce, tak aby se česnek nepřipálil. Dále přidejte květák rozebraný na menší růžičky, osolte a vmíchejte jednu lžíci červené kari pasty (pozor, červená kari pasta je opravdu hodně ostrá, tak opatrně...). Společně restujte, až se rozpustí kari pasta. Pak vše zalejte jednou plechovkou kokosového mléka a přidejte limetové listy. Povařte chvilku, a až květák změkne, dochuťte limetovou śťávou. Na závěr přidejte hrášek, tomu stačí chvilička, nemusí se dlouho vařit, chceme, aby se nerozvařil a zůstal křupavý. Podle chuti ještě dosolte. Ozdobte sezamovým semínkem a podávejte s rýží.