Kuřecí tikka masala

Vyzkoušejte kuřecí tikka masala ... doma si toto lahodné maso můžete upéct i v troubě.

 

Ingredience:

cibule, nakrájené najemno 6 ks

rajčata, nasekaná na malé kostičky 3 ks

zázvor, nasekaný najemno 3 lžíce

česnek, nasekaný najemno 1 lžíce

velká sladká chilli paprička, očištěná a nasekaná najemno 2 ks

skořice 2 ks

badyán 2 ks

zelený karadamon 5 ks

hřebíček 5 ks

bobkový list 5 ks

celý římský kmín 1 lžička

rajčatový protlak 4 lžíce

mletý koriandr 1 lžíce

mletý římský kmín 1 lžička

koření Garam masala 1 vrchovatá lžíce

kurkuma 1 lžička

mletá sladká paprika 1 lžíce

sušené mleté chilli 1/2 lžičky

nasekaný čerstvý koriandr 2 plné hrsti

 

Marinování:

kuřecí stehna 400 g

šťáva ze dvou limetek

koření tandori masala 2 lžíce

koření garam masala 1 lžička

sůl

olej 2 lžíce

jogurt 3 lžíce

 

Postup přípravy:

Marinování: Kuřecí stehna očistíme od chrupavek a nakrájíme na větší kostky, přibližně 2 x 2 cm. Osolíme, kořeníme tandori a garam masalou. Vmasírujeme do masa. Přilijeme olej a šťávu z limetek a zamícháme. Nakonec vmícháme jogurt a necháme v lednici hodinu marinovat.

Tikka masala: Na středně rozpáleném oleji krátce osmahneme koření: římský kmín celý, kardamon, badyán, skořici, hřebíček, bobkový list. Přidáme zázvor, česnek a chilli a krátce zarestujeme. Dále vsypeme cibuli a restujeme, dokud se cibule nesvaří na ⅔ objemu. Poté přidáme rajčata a restujeme dalších 5 minut. Stáhneme teplotu a vmícháme koření: tandori masala, římský kmín mletý, koriandr mletý, kurkumu, papriku, chilli. Prohřejeme a přidáme rajčatový protlak. Krátce zarestujeme. Podlijeme přibližně 4 dcl vody a dusíme 45 minut na střední plamen. Dochutíme solí. Masalu je možné zjemnit přidáním 2 dcl 33% smetany.

Kuřecí maso vložíme na pekáč a pečeme v troubě při teplotě 190 stupňů 8–10 minut. Upečené vložíme do omáčky a krátce provaříme. Před podáváním vsypeme čerstvý koriandr. Podáváme s basmati rýží nebo papadamy.

 

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio