Snadná příprava, snadno dostupné přísady, vysoká nutriční hodnota, to všechno společně dělá z této chutné polévky lákavý recept do Vaší sbírky. Zkuste ji, je možné, že si ji zamilujete!
Postup přípravy:
Přeberte důkladně čočku. Dejte ji do velkého hrnce, promyjte a slijte. Přidejte k ní cibuli, spolu s moukou rýží, rostlinným olejem, solí, pepřem a paprikou, dobře promíchejte. Přidejte vodu, znovu zamíchejte, a přiveďte k varu, dávejte dobrý pozor aby vám polévka nevykypěla. Potom stáhněte teplotu a pomalu vařte přikryté 45 minut.
Rozmixujte, nebo dvě minuty šlehejte ručním šlehačem. Přidejte citrónovou šťávu, petrželovou nať a olivový olej. Hotovo!
Podávejte horkou v zimě - vlažnou v létě. Po vychladnutí polévka zhoustne tak ji při ohřívání zřeďte troškou vody.
Toto množství je na 5 - 7 porcí.