Šorba Adas (Čočková polévka)

Snadná příprava, snadno dostupné přísady, vysoká nutriční hodnota, to všechno společně dělá z této chutné polévky lákavý recept do Vaší sbírky. Zkuste ji, je možné, že si ji zamilujete!

 

Ingredience:

175 ml (2/3 hrnku) červené čočky

1 cibule, na kostičky

20 ml (4 čajové lžičky) mouky

50 ml (1/4 hrnku) rýže

25 ml (2 polévkové lžíce) rostlinného oleje

15 ml (1 polévková lžíce) soli

špetka pepře

1/4 červené sladké papriky na kostičky

1,25 l (5 hrnku) vody

šťáva z poloviny citrónu (cca)

30 ml (2 polévkové lžíce) jemně sekané petrželové nati

10 ml (2 čajové lžičky) olivového oleje

 

Postup přípravy:

Přeberte důkladně čočku. Dejte ji do velkého hrnce, promyjte a slijte. Přidejte k ní cibuli, spolu s moukou rýží, rostlinným olejem, solí, pepřem a paprikou, dobře promíchejte. Přidejte vodu, znovu zamíchejte, a přiveďte k varu, dávejte dobrý pozor aby vám polévka nevykypěla. Potom stáhněte teplotu a pomalu vařte přikryté 45 minut.

Rozmixujte, nebo dvě minuty šlehejte ručním šlehačem. Přidejte citrónovou šťávu, petrželovou nať a olivový olej. Hotovo!
Podávejte horkou v zimě - vlažnou v létě. Po vychladnutí polévka zhoustne tak ji při ohřívání zřeďte troškou vody.
Toto množství je na 5 - 7 porcí.

 

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio