Arabská svatba je několikadenní veselí se spoustou jídla, tance a zpěvu. Tradičním jídlem večera je hovězí v jogurtu. Jako příloha se podává kořeněná rýže s piniovými oříšky a mandlemi. O přípravu tohoto jídla se již od rána starají najatí kuchaři. Příprava je časově náročná, neboť svatební oslavy často čítají i více jak tisíc osob, zváni jsou všichni z širokého okolí.
Postup přípravy:
Jogurt (použijte kvalitní, hustý) pořádně rozmícháme metličkou a za stálého míchání ohřejeme. Přidáme asi 300 ml horkého vývaru a dochutíme solí, pepřem a skořicí. Do jogurtu přidáme vařené maso a cibuli. Nikdy nepřidávejte horký vývar do studeného jogurtu, srazil by se.
Ryži několikrát propláchneme a necháme okapat. Na olivovém oleji necháme rozvonět nové koření a hřebíček, přisypeme rýži a chvilku restujeme. Zalijeme zbylým vývarem, případně dolijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Při servírování bohatě posypeme opraženými piniovými oříšky a mandlemi. Čím více oříšků dáte, tím lépe, chutnají skvěle.