Kuřecí Vindalú

Vindalú je považováno za indické jídlo. Poprvé však bylo přivezeno Portugalci v době kolonizace do tehdejší indické provincie Goa a brzy se stalo oblíbeným jídlem místních obyvatel, často podávaným při zvláštních příležitostech.

Původně bylo toto jídlo z vepřového masa marinovaného ve vinném octě a česneku známé v portugalštině pod názvem Vinha d’Alho. Goané si jídlo oblíbili a začali přidávat mnoho místních druhů koření a chilli. Vzhledem k různým náboženstvím se v různých částech Indie vepřové nahradilo jiným druhem masa, nejčastěji jehněčím nebo kuřecím.

 

Ingredience:

750 g kuřecích prsou

2 cibule

3 stroužky česneku

2 chilli papričky

1 lžička čerstvě rozdrceného kmínu

2 lžičky mletého koriandru

1 lžička hořčičných semínek

½ lžičky mletého koření chilli

½ lžičky mletého pepře

1 lžíce nastrouhaného zázvoru

3 lžíce octu

šťáva z celého citronu

olej

sůl

 

Postup přípravy:

Koriandr, kmín, hořčičné semínko, chilli koření, pepř a zázvor zředíme octem. Výsledkem by měla být kaše. V pánvi na oleji si zpěníme nastrouhanou cibuli, přidáme rozetřený česnek a na nudličky nakrájené papričky chilli a restujeme 3 minuty. Zalijeme kašičkou a smažíme další 3 minuty. Poté přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa, která prudce opečeme a podlijeme vodou. Necháme zvolna pod pokličkou dusit. Maso by mělo změknout a šťáva musí zhoustnout. Před podáváním pokapeme pokrm šťávou z citronu a zdobíme lístky koriandru.

Dobrou chuť

 

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio