Tento pokrm obsahujici karbanátky z mletého hovězího nebo jehněčího masa ovoněné kmínem, skořicí a česnekem, servírované v omáčce z čerstvých rajčat, prokládané plátky brambor a podle chuti i pikantními paprikami kozí roh pochází z Turecka.
Postup přípravy:
Do mletého masa přidáme vajíčko, cibuli najemno nakrájenou, namočenou a vymačkanou housku (nebo strouhanku), nastrouhaný česnek, nadrobno nasekaný koriandr, okořeníme a tvarujeme malé šištičky. Brambory nakrájíme na měsíčky nebo plátky. Na pánvi opečeme nejprve brambory, potom i maso a přendáme do zapékací misky. Ve zbylém oleji osmažíme cibulku, přidáme několik oloupaných a pokrájených rajčat, podusíme doměkka, podlijeme vodou, a touto omáčkou zalijeme brambory s masem a ještě asi 15 minut společně zapečeme v troubě. Servírujeme teplé.
Dobrou chuť