Pečené karbanátky s bramborama v rajčatové omáčce

Tento pokrm obsahujici karbanátky z mletého hovězího nebo jehněčího masa ovoněné kmínem, skořicí a česnekem, servírované v omáčce z čerstvých rajčat, prokládané plátky brambor a podle chuti i pikantními paprikami kozí roh pochází z Turecka.

 

Ingredience:

500g mletého masa ( hovězí, jehněčí nebo mix)

houska nebo strouhanka

2 cibule

1 vejce

2 stroužky česneku

koření - paprika, kmín, skořice mletá, mletý koriandr, sůl, pepř

4 brambory

3 velká rajčata

Hrst čerstvého koriandru

2 lžíce olivového oleje 

 

Postup přípravy:

Do mletého masa přidáme vajíčko, cibuli najemno nakrájenou, namočenou a vymačkanou housku (nebo strouhanku), nastrouhaný česnek, nadrobno nasekaný koriandr, okořeníme a tvarujeme malé šištičky. Brambory nakrájíme na měsíčky nebo plátky. Na pánvi opečeme nejprve brambory, potom i maso a přendáme do zapékací misky. Ve zbylém oleji osmažíme cibulku, přidáme několik oloupaných a pokrájených rajčat, podusíme doměkka, podlijeme vodou, a touto omáčkou zalijeme brambory s masem a ještě asi 15 minut společně zapečeme v troubě. Servírujeme teplé.

Dobrou chuť

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio