Pilaf je skvělým chodem z orientální kuchyně. Existuje mnoho variant, jak pilaf uvařit, ale hlavní složkou je vždy basmati rýže.
Postup přípravy:
Ve velkém silnostěnném kastrolu nasucho opražíme piniová semínka; pozor, ráda se připalují. Vsypeme je na talíř a do kastrolu vlijeme olej. Až se zahřeje, dozlatova na něm osmahneme cibuli nakrájenou na půlměsíčky a rozlámanou skořici. Zvyšíme teplotu a po částech přidáváme maso. Mícháme, aby se opeklo stejnoměrně. Pak přisypeme rýži a minutu za stálého míchání smažíme. Zalijeme předem připraveným vývarem, vsypeme meruňky, osolíme a opepříme. Přiklopíme a asi dvanáct minut zvolna vaříme, až se tekutina vsákne do rýže a ta změkne. Ihned podáváme posypané opraženými piniovými oříšky a nasekanou čerstvou mátou.
Dobrou chuť