Smažený květák v tahini omáčce

Pokud máte rádi květák a všechny ty nákypy, placičky a mozečky už vám lezou krkem, zkuste malou změnu, zkuste květák po arabsku – opečený s restovanou cibulkou a zalitý sezamovou omáčkou tahini. Tato kombinace si vás podmaní.

 

Ingredience:

1 velká cibule

1 menší květák

trochu oleje

 

Sezamová omáčka:

150 ml sezamovépasty

150 ml masového vývaru

1 citrón

římský kmín mletý, sůl a pepř dle chuti

 

Postup přípravy:

Syrový květák rozebereme na růžičky, omyjeme, necháme okapat a ve vyšší vrstvě oleje osmažíme do zlatova. Cibuli nakrájíme na proužky a osmažíme stejně jako květák. Na papírovém ubrousku necháme okapat přebytečný olej, u květáku i cibule.

Vše přendáme do pánve s vyšším okrajem a zalijeme omáčkou, kterou si připravíme smícháním sezamové pasty a masového vývaru. Dochutíme římským kmínem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Omáčku připravte hodně řídkou, neboť prohřátím rychle houstne.

Směs promícháme, aby se nám jednotlivé kousky květáku dobře obalily omáčkou, a necháme krátce projít varem.

Servírujeme s arabským chlebem a zeleninovým salátem nebo jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.

Dobrou chuť

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio