Kebab

Skvělým receptem grilovacího odpoledne je kebab - kořeněné mleté maso s bylinkami. Kebab je většinou připravován z mletého masa s větším podílem hovězího masa, jehněčí maso kebab příjemně ovoní.

 

Ingredience:

1 kg mletého masa (mix hovězího a jehněčího)

1 menší cibule

4 stroužky česneku

1 lžička mletého nového koření

1/2 lžičky mletého římského kmínu

1/2 lžičky mleté skořice

1/4 lžičky mletého hřebíčku

čerstvý koriandr

čerstvá hladkolistá petržel

sůl a mletý pepř dle chuti

 

Postup přípravy:

Cibuli, česnek , koriandr a hladkolistou petržel nakrájíme nadrobno a smícháme s mletým masem. Všechna koření nejprve krátce rozvoníme na suché a rozpálené pánvi, poté přisypeme k masové směsi, osolíme a rukama pořádně promícháme.

Rukama směs vrstvíme na jehly a krátce grilujeme. Podáváme s různými dipy a zeleninovými saláty.

Tip: Do směsi můžete dále přidat i trochu čerstvé máty. Spolu s masem vytváří velmi zajímavou chuťovou kombinaci.

Dobrou chuť 

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio