MAHALABIA (ARABSKÝ MLÉČNÝ PUDINK)

Vytisknout

Mahalabia je sladký arabský dezert často podávaný během postního měsíce Ramadánu po iftáru nebo jako ranní jídlo suhur. Mléčný pudink může být posypaný mletými nebo celými nesolenými pistáciemi a mandlemi nebo skořicí, rozinkami a strouhaným kokosem. Tento pudink milují jak dospělí, tak děti.

 

Ingredience:

6 šálků plnotučného mléka

5 lžíc kukuřičného škrobu

5 lžíc cukru

1/2 lžičky růžové vody nebo vody s extraktem z pomerančových květů

na ozdobu - nesolené pistácie, mandle, skořice, strouhaný kokos, rozinky ...

 

Postup přípravy:

Ve větším hnci nebo hluboké pánvi zahřejte 5 šálků mléka s cukrem. Ve zbylém šálku mléka rozmícháme kukuřičný škrob a tuto směs nalijeme do hrnce či pánve a metličkou promícháme. Přidáme růžovou nebo pomerančovou vodu a mícháme, dokud směs nezhoustne a objeví se malé bublinky. Vaříme dalších 5 minut. Po uvaření naběračkou opatrně přelijeme do jednotlivých servírovacích misek nebo pohárků a ozdobíme podle chuti.

Dobrou chuť