Jak již název napovídá, bude tento recept kombinací kokosu a krůtího masa. Toto chutné krůtí kari je obvykle podáváno s ochucenou rýží jako pulao (indické rizoto). Krůtí maso v kombinaci s kokosovým mlékem (nebo smetanou) a citrónovou šťávou vykouzlí lahodný letní pokrm.
Postup přípravy:
Nejdříve si připravíme marinádu: oloupeme a nakrájíme česnek a cibuli (jednu cibuli ponecháme stranou pro smažení masa). Omyjeme a nasekáme koriandr, ale ponecháme si několik stonků na ozdobu. Vymačkáme šťávu z citronů, přidáme pepř a vše smícháme. Krůtí prsa nakrájíme na velké kostky, v míse zalijeme marinádou a necháme odpočinout 30 minut v lednici. Druhou cibuli osmahneme v litinovém hrnci na 50 g másla. Zasypeme kořením curry a asi jednu minutu mícháme. Přidáme kostky krůty v marinádě, 20 cl vody a podlijeme kuřecím bujonem z kostky. Přikryjeme a necháme 20 minut povařit na slabém ohni. Přidáme kokosové mléko a pokračujeme ve vaření ještě 10 minut. Servírujeme teplé ve velkých miskách s rýží basmati a ozdobené koriandrem.