Tento recept je tradiční alžírský pokrm - šermula s játry . je velmi chutné jídlo a pokud máte rádi játra pak musíte tento recept zkusit. Je velmi snadný. Podává se s rýží basmati a čerstvým zeleninovým salátem, bramborovou kaší, čerstvým pečivem atd.
Postup přípravy:
Jehněčí játra očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a na mírném plameni orestujeme kostičky jater ze všech stran. Snižíme teplotu na minimum a restujeme dalších 5 minut. Po pěti minutách zvýšíme teplotu, přidáme kmín a najemno nakrájený česnek a lehce osmažíme. Přidáme konzervovaná rajčata, sůl a pepř. Promícháme a přilijeme šálek teplé vody. Znovu dobře promícháme a pod pokličkou dusíme cca 25 minut na střední teplotu nebo dokud omáčka nezhoustne. Vmícháme polovinu nasekaného koriandru a můžeme podávat.
Podáváme posypané druhou polovinou nasekaného koriandru s rýží basmati a salátem, bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem.
Dobrou chuť