Jehněčí játra v rajčatové omáčce

Vytisknout

Tento recept je tradiční alžírský pokrm - šermula s játry . je velmi chutné jídlo a pokud máte rádi játra pak musíte tento recept zkusit. Je velmi snadný. Podává se s rýží basmati a čerstvým zeleninovým salátem, bramborovou kaší, čerstvým pečivem atd.

 

Ingredience:

800g čerstvých jehněčích jater (nakrájených na kostičky)

6-8 stroužků česneku (najemno nakrájených) 

2 šálky nasekaných konzervovaných rajčat se šťávou 

1/2 šálku nasekaného čerstvého koriandru 

2-3 lžičky mletého kmínu

sůl a mletý černý pepř dle chuti 

1 šálek vody 

2 lžíce kvalitního olivového oleje

 

Postup přípravy:

Jehněčí játra očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a na mírném plameni orestujeme kostičky jater ze všech stran. Snižíme teplotu na minimum a restujeme dalších 5 minut. Po pěti minutách zvýšíme teplotu, přidáme kmín a najemno nakrájený česnek a lehce osmažíme. Přidáme konzervovaná rajčata, sůl a pepř. Promícháme a přilijeme šálek teplé vody. Znovu dobře promícháme a pod pokličkou dusíme cca 25 minut na střední teplotu nebo dokud omáčka nezhoustne. Vmícháme polovinu nasekaného koriandru a můžeme podávat.

 

Podáváme posypané druhou polovinou nasekaného koriandru s rýží basmati a salátem, bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem.

 

Dobrou chuť