Tento lahodný pokrm pochází z Egypta, kde jsou zelené boby hodně oblíbené. Hovězí maso je možné nahradit jehněčím ramínkem bez kosti či jemným telecím masem. Vhodnou přílohou je arabský chléb.
Postup přípravy:
Z lusků vyloupeme zelené boby. Cibuli si nakrájíme najemno, koriandr a kopr nahrubo. Maso nakrájíme na malé kostičky.
V hrnci si rozehřejeme olej a osmažíme v něm maso ze všech stran, aby se zatáhlo a všechna šťáva zůstala uvnitř. Přidáme cibuli, koriandr a kopr a smažíme společně dalších 5-7 minut.
Přilijeme vodu, aby sahala asi 2-3 cm nad maso a přivedeme k varu. Přidáme boby a rýži a vaříme na středně nízkém plameni.
Mezitím si rozdrtíme česnek, sůl a mletý koriandr v hmoždíři. Mangold nasekáme velmi najemno. Tuto směs smažíme zvlášť na pánvi až nám vznikne hladká kaše, kterou přimícháme do směsi rýže, masa a zelených bobů, kterou máme v hrnci. Pod pokličkou dusíme dalších 10 - 12 minut.
Podáváme ozdobené nasekaným koriandrem a plátky citrónu.
Dobrou chuť