Zelené boby s hovězím masem a rýží

Tento lahodný pokrm pochází z Egypta, kde jsou zelené boby hodně oblíbené.  Hovězí maso je možné nahradit jehněčím ramínkem bez kosti či jemným telecím masem. Vhodnou přílohou je arabský chléb.

Ingredience:

1kg čerstvých zelených nevyloupaných bobů ( nebo 400g mražených) 

2 střední cibule 

1/2 šálku nasekaného koriandru 

1/2 šálku nasekaného kopru

1/2 kg hovězího masa

200g rýže basmati

1/2 šálku mangoldu 

10-12 stroužků česneku

stolní olej 

sůl a pepř dle chuti

1/2 čajové lžičky mletého koriandru

 

Postup přípravy:

Z lusků vyloupeme zelené boby. Cibuli si nakrájíme  najemno, koriandr a kopr nahrubo. Maso nakrájíme na malé kostičky.

V hrnci si rozehřejeme olej a osmažíme v něm  maso ze všech stran, aby se zatáhlo a všechna šťáva zůstala uvnitř. Přidáme cibuli, koriandr a kopr a smažíme společně dalších 5-7 minut. 

Přilijeme vodu, aby sahala asi 2-3 cm nad maso a přivedeme k varu. Přidáme boby a rýži a vaříme na středně nízkém plameni. 

Mezitím si rozdrtíme česnek, sůl a mletý koriandr v hmoždíři. Mangold  nasekáme velmi najemno. Tuto směs smažíme zvlášť na pánvi až nám vznikne hladká kaše, kterou přimícháme do směsi rýže, masa a zelených bobů, kterou máme v hrnci. Pod pokličkou dusíme dalších 10 - 12 minut.

Podáváme ozdobené nasekaným koriandrem a plátky citrónu. 

Dobrou chuť

 

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio