Těstoviny s jehněčí kotletou

Vytisknout

Tento pokrm je národním jídlem v oblastech severní Afriky (Tunis,Libye,Maroko).Vaří se v pálivé i nepálivé variantě z oblíbeného jehněčího masa a těstovin. Vhodnou přílohou je čerstvý zeleninový salát.

Ingredience:

Sůl a pepř (podle chuti)

Sladká paprika (1 lžička)

Kurkuma (1 lžička)

Citronová šťáva (2 polévkové lžíce)

Jehněčí kotlety 1kg

Slunečnicový olej (2 PL)

Česnek 1 velký stroužek (třený nebo strouhaný)

Cibule 1 střední (nakrájená na malé kostičky)

Rajčatový protlak (2 PL)

Rajčata loupaná 400 g

Špagety 500 g

Petržel na ozdobu

 

Postup přípravy:

Smícháme koření (sůl, pepř, papriku a kurkumu) dohromady s  citronovou šťávou. Dáme do hluboké mísy, přidáme kotlety a vše promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety osmažíme z obou stran (asi 2 min). Přidáme cibuli a česnek. Necháme chvíli společně podusit a pak kotlety vyndáme.

Přidáme rajčatový  protlak, loupaná rajčata a zalijeme ¾ sklenicí vody. Přivedeme k varu, kotlety vrátíme zpět a necháme vařit 20 – 30 min. na mírném ohni.

Současně si uvaříme špagety, aby vše bylo hotové současně. Před servírováním kotlety opět vyndáme, špagety promícháme se směsí a kotlety dáme navrch. Ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.