Tento pokrm je národním jídlem v oblastech severní Afriky (Tunis,Libye,Maroko).Vaří se v pálivé i nepálivé variantě z oblíbeného jehněčího masa a těstovin. Vhodnou přílohou je čerstvý zeleninový salát.
Postup přípravy:
Smícháme koření (sůl, pepř, papriku a kurkumu) dohromady s citronovou šťávou. Dáme do hluboké mísy, přidáme kotlety a vše promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety osmažíme z obou stran (asi 2 min). Přidáme cibuli a česnek. Necháme chvíli společně podusit a pak kotlety vyndáme.
Přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata a zalijeme ¾ sklenicí vody. Přivedeme k varu, kotlety vrátíme zpět a necháme vařit 20 – 30 min. na mírném ohni.
Současně si uvaříme špagety, aby vše bylo hotové současně. Před servírováním kotlety opět vyndáme, špagety promícháme se směsí a kotlety dáme navrch. Ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.