Mudžadarra - Bulgur s čočkou a cibulí

Vytisknout

Mudžadarra je nazývána jídlem chudých, že k její přípravě stačí pouze tři suroviny a to bulgur, čočka a cibule. Jako další variantu můžeme bulgur nahradit rýží a výsledek bude stejně rychlý a dobrý.

Ingredience:

2 hrnky bulgur

2 hrnky hnědé čočky

2 cibule

vegeta, sůl a pepř

olivový olej 

 

Postup přípravy:

  1. Bulgur a čočku uvaříme každý samostatně v osolené vodě.

  2. Cibuli nakrájíme buď na kostičky nebo proužky podle toho, čemu dáváme přednost a smažíme na oleji.

  3. Bulgur a čočku smícháme, přidáme vegetu, sůl a pepř.

  4. Servírujeme na talíři posypané osmaženou cibulí. Vhodnou přílohou je bílý jogurt, který si přidáváme přímo na talíř.