Tabbuleh-salát ze zelené petrželky a burghulu

Vytisknout

V Orientu salát Tabbuleh patří ke klasice. Díky citrónové šťávě má výraznou kyselkavou chuť. Pro nás je Tabbuleh kvůli velkému množství nasekané petrželky dosti netradičním salátem. I způsob servírování není zcela běžný (podává se na listech hlávkového salátu). Stojí ale za to ho ochutnat.

Ingredience:

1/2 sklenice jemného burghulu

3 sklenice najemno nasekané čerstvé zelené petrželové natě

1/4 sklenice najemno nasekané čerstvé máty peprné

1/2 sklenice najemno nakrájené cibule

1/4 sklenice olivového oleje

1 lžička soli

1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

šťáva z jednoho citrónu

2 rajčata

2 hlávky salátu

 

Postup přípravy:

  1. Burghol namočíme do studené vody na 30 minut, přebytečnou vodu slijeme
  2. Rajčata drobně nakrájíme
  3. Smícháme všechny přísady
  4. Podáváme na míse vyložené čerstvými listy hlávkového salátu.