Tabbuleh-salát ze zelené petrželky a burghulu

V Orientu salát Tabbuleh patří ke klasice. Díky citrónové šťávě má výraznou kyselkavou chuť. Pro nás je Tabbuleh kvůli velkému množství nasekané petrželky dosti netradičním salátem. I způsob servírování není zcela běžný (podává se na listech hlávkového salátu). Stojí ale za to ho ochutnat.

Ingredience:

1/2 sklenice jemného burghulu

3 sklenice najemno nasekané čerstvé zelené petrželové natě

1/4 sklenice najemno nasekané čerstvé máty peprné

1/2 sklenice najemno nakrájené cibule

1/4 sklenice olivového oleje

1 lžička soli

1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

šťáva z jednoho citrónu

2 rajčata

2 hlávky salátu

 

Postup přípravy:

  1. Burghol namočíme do studené vody na 30 minut, přebytečnou vodu slijeme
  2. Rajčata drobně nakrájíme
  3. Smícháme všechny přísady
  4. Podáváme na míse vyložené čerstvými listy hlávkového salátu.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio