Kubbe patří k tomu nejlepšímu v arabské kuchyni. Umění kuchařky se posuzuje podle toho, jak umí připravit právě kubbe. Kubbe se konzumuje buď samostatně, kdy je vyskládáno na talíři ozdobeném zeleninou, nebo je po usmažení vloženo do jogurtové omáčky. Dále existuje kubbe na plechu, kdy se masová směs rozetře na plech a takto je upečeno. Existuje mnoho různých variant přípravy a všechny jsou vynikající, my nabízíme jednu z nich.
Postup přípravy:
- Burghul necháme 30 minut máčet
- Jehněčí maso 3 krát umeleme společně s cibulí a burghulem, ze kterého jsme slili přebytečnou vodu. Osolíme a okořeníme
- Na nádivku zbylé dvě cibule nakrájíme a osmažíme, přidáme piniová semínka a mleté maso na nádivku. Společně osmažíme dohněda, osolíme a okořeníme
- Ruce si navlhčíme studenou vodou, oddělíme směs na obal ve velikosti vejce. Dáme ji do levé ruky a pravým ukazovákem do ní vyhloubíme jamku. Levou rukou otáčením přitlačujeme hmotu na ukazovák, dokud nevznikne dlouhý oválný košíček. Umění spočívá právě ve vytvoření dlouhého tenkého a rovnoměrného košíčku
- Košíčky naplníme nádivkou, asi 1 lžící a navlhčenýma rukama otvor uzavřeme
- Hotové šišky smažíme v horkém oleji (musí v něm být zcela ponořené) dokřupava.