Sambousek bil lahme (masové taštičky pečené)

Masová varianta oblíbených plněných taštiček, které po naplnění masovou nádivkou můžeme péct nebo smažit. Běžně se pro každý druh náplně volí jiný tvar taštičky, aby je bylo možné od sebe jednoduše a rychle rozpoznat. Výborně se zamražují a tak mohou být velmi rychle k dispozici například ke snídani, svačine nebo večeři.

Ingredience:

5 sklenic hladké mouky

1 sklenice olivového oleje

2 lžíce droždí

1 lžička cukru, soli

 

nádivka:

500 g hovězího nebo jehněčího mletého masa

1 velká cibule

2 lžíce olivového oleje

sůl, pepř bílý

1/4 lžičky mleté skořice

1/4 lžičky mletého nového koření

1/3 sklenice piniových semínek

 

Postup přípravy:

  1. Mouku smícháme s olejem a osolíme. Z droždí, cukru a sklenice vlažné vody připravíme kvásek, přidáme k mouce a vypracujeme těsto. Necháme kynout až téměř zdvojnásobí svůj objem
  2. Mleté maso opečeme v rozpáleném oleji, aby se jednotlivé kousky od sebe oddělily
  3. Přidáme cibuli nakrájenou na malé kostičky, dusíme dokud nezměkne
  4. Osolíme, okořeníme, přidáme piniová semínka. Společně opékáme ještě 1 minutu
  5. Piniová semínka opražíme a přidáme k nádivce
  6. Z vykynutého těsta vyválíme placku na tloušťku 5 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Doprostřed každého kolečka dáme lžíci nádivky a okraje těsta pevně spojíme do tvaru čtverce, abychom jednotlivé nádivky od sebe rozlišili
  7. Hotové taštičky poklademe na vymazaný plech. Můžeme je potřít olejem nebo žloutkem. Pečeme v troubě dorůžova asi 15 min.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio