Lilky patří mezi opomíjenou zeleninu a je to škoda. Všem pokrmům dodají velmi pikantní chuť. Když se k tomu přidají ještě opražená piniová semínka... Kdo by odolal.
Postup přípravy:
- Lilky oloupeme a nakrájíme na kolečka, osolíme a obalíme z obou stran, osmažíme dorůžova na oleji
- Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme dosklovita
- Přidáme maso a piniová semínka, opečeme, osolíme, okořeníme
- Do ohnivzdorné mísy poklademe ve vrstvách nejdříve kolečka lilků, potom maso s cibulí a piniovými semínky, dále vrstvu rajčat nakrájených na kolečka
- Dáme zapéct asi na 30 minut
- Do jogurtu zamícháme tři rozetřené stroužky česneku. Česnekovým jogurtem buď zalijeme hotové zapečené lilky a ihned podáváme, nebo ochucený jogurt podáváme jako přílohu
- Podáváme teplé s rýží nebo s bramborami.