Jedno z mnoha jídel vařených v hrnci, který se po uvaření obrátí dnem vzhůru a pokrm zůstane ve tvaru nádoby. Talíř s jídlem se pokládá doprostřed stolu, aby každý měl možnost vzít si kolik sám zvládne.
Postup přípravy:
- Lilky oloupeme a nakrájíme na kolečka, osolíme a obalíme z obou stran, osmažíme dorůžova na oleji
- Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme dosklovita
- Přidáme maso nakrájené na kostky a opečeme, osolíme, okořeníme
- Rýži osmažíme na oleji
- Do hrnce poklademe po vrstvách nejdříve maso s cibulí, potom kolečka lilků, popřípadě předvařenou cizrnu a nakonec rýži. Všechno zalijeme vodou, tak aby sahala nad okraj rýže
- Přiklopíme a dusíme na mírném ohni asi 1 hodinu
- Po uvaření poklici sundáme, hrnec přikryjeme mísou a obrátíme dnem vzhůru. Necháme postát a hrnec odstraníme
- Podáváme s jogurtem nebo se saláty.