Kebab hindi-masové kuličky s rajčaty

Vytisknout

Vegetariánská varianta oblíbených plněných taštiček, které po naplnění špenátovou nebo zeleninovou nádivkou můžeme péct nebo smažit. Běžně se pro každý druh náplně volí jiný tvar taštičky, aby je bylo možné od sebe jednoduše a rychle rozpoznat. Výborně se zamražují a tak mohou být velmi rychle k dispozici například ke snídani, svačine nebo večeři.

Ingredience:

5 sklenic hladké mouky

1 sklenice olivového oleje

2 lžíce droždí

1 lžička cukru, soli

 

Postup přípravy:

  1. Mleté maso, jednu drobně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželovou nať, sůl a koření dobře promícháme
  2. Ze směsi vytvarujeme v dlaních kuličky, které osmažíme na oleji
  3. Přidáme nakrájená oloupaná rajčata (rajčata namočíme do horké vody čímž je snadno oloupeme, rovněž můžeme použít konzervovaná loupaná rajčata). Použijeme-li rajčatový protlak, rozmícháme ho ve studené vodě. Osolíme
  4. Společně vaříme asi 30 minut, aby se odpařila přebytečná voda
  5. Přidáme osmažená kolečka ze zbylých 3 cibulí a necháme prohřát
  6. Podáváme teplé s rýží (vhodná je i rýže ochucená smaženými nudličkami, které přidáme k rýži před jejím vařením).