Ali Nazik kebab

Vytisknout

Turecký název: Ali Nazik kebabı

 

Ingredience:

200 g mletého jehněčího masa
250 g jogurtu
2 lilky
100 g másla
1 lžička červené, pálivé papriky
1 paprika
hrst petržele
sůl a pepř podle chuti

 

Postup přípravy:

Lilky opláchneme, zbavíme stopek, propícháme vidličkou, aby nám v troubě nevybouchly, a pečeme je v troubě asi 10 minut. Až jsou měkké, vyjmeme je, oloupeme a dužinu rozmačkáme. Přidáme jogurt, smícháme s dužinou a dáme do misky, ve které vzniklou směs budeme moci ohřát v mikrovlné troubě.
Z mletého masa, které jsme osolili a opepřili, vytvoříme menší karbanátky, které zlehka osmažíme na pánvi. Po té karbanátky rozčtvrtíme a dosmažíme na másle s pálivou paprikou.
Takto připravené maso dáme na ohřátou směs z jogurtu a lilku, ozdobíme petrželí a paprikou nakrájenou na kolečka. Ali Nazik Kebab je vhodné servírovat s lavašem.