Krémová cizrnová polévka

Vytisknout

Krémová cizrnová polévka

 

Ingredience:


500g suché cizrny
2 větší cibule
4 velká rajčata (v zimě plechovku konzervovaných)
sladká paprika
malý kousek zázvoru

 

Postup přípravy:

Cizrnu přes noc namočíme, ráno vyměníme vodu a uvaříme do měkka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji ve větším hrnci. Jakmile zezlátne, zaprášíme ji paprikou a necháme ztmavnout. Přidáme předem uvařenou cizrnu, rajčata, zázvor, osolíme a zalejeme šálkem horké vody. Necháme chvíli povařit a tyčovým mixérem umixujeme na hrubější krém. Dochutíme bylinkami (bazalka nebo koriandr), popřípadě můžeme zjemnit rostlinnou smetanou nebo kokosovým mlékem.