Lilkovo-kuřecí kari s kokosovým mlékem

Vytisknout

Lilkovo-kuřecí kari s kokosovým mlékem

 

Ingredience:

chilli paprička (možno vynechat)
1 hvězdička badyánu
kousek celé skořice
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce rostlinného oleje
200 ml kokosového mléka
1 cibule
3 kuřecí prsa
1 větší lilek
2 stroužky česneku

 

Postup přípravy:

Lilek nakrájíme na menší kostky, osolíme ho a necháme chvíli v klidu. Maso také nakrájíme na kousky. Po chvíli lilek propláchneme vodou, dobře osušíme a lilek obalíme v mouce smíchané s kurkumou. Na pánvi, nejlépe na woku, rozehřejeme olej, vhodíme maso, když se zatáhne, přidáme lilek a asi 5 minut restujeme. Pak do pánve přidáme najemno nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku a opět asi 5 minut necháme restovat. Pak ke směsi vsypeme kari koření, přilijeme kokosové mléko, přihodíme kousek skořice (asi 2-3 cm) a hvězdičku badyánu a chceme-li, i nadroboučko nakrájenou chilli papričku. Osolíme a necháme asi 10-15 minut lehce probublávat. Podáváme s rýží nebo kuskusem.