Bourek b´ldjina

Vytisknout

Závitky z těsta plněné masovou směsí - Bourek b´ldjina

 

Ingredience:

Směs
1kg mletého masa
2 cibule
4 vejce
špetka mletého černého pepře
špetka soli
1 polévková lžíce másla
špetka skořice

Těsto
3 odměrky mouky
1/2 odměrky másla
sůl
voda
olej

 

 

Postup přípravy:

Smícháme mouku se solí a máslem a uhněteme těsto, aby bylo hladké a vláčné. Vyválíme válečky a z nich uděláme kuličky, které necháme odpočinout.Vedle toho dáme do hrnce mleté maso s cibulí nakrájenou na tenké plátky, ochucené solí, pepřem, skořicí, máslem a zalité 1 sklenicí vody. Dusíme asi 30 minut na mírném ohni, dokud maso nevstřebá veškerou omáčku. Mezitím uděláme omeletu, ne příliš propečenou. Připravené těsto vyválíme na tenké plátky ve tvaru čtverce o rozměrech 20x20 cm. Doprostřed čtverce naložíme polévkovou
lžíci směsi a kávovou lžíci vaječné omelety, přeložíme a dobře zaděláme konce. Vytvarujeme do půlměsíce a opečeme na oleji.
Podáváme s citrónem.