Burek se špenátem

Vytisknout

PARATHA s pikantní bramborovou náplní je skvělá volba pro všechny vegetariány, co mají rádi, když jídlo má říz. Navíc jako bonus získáte recept na rychlé rajčatové chutney.

 

Ingredience:

testo na burek
máslo
na potírání
listový špenát dle potřeby
cibule dle chuti
česnek dle chuti
tvaroh dle chuti
zakysaná smetana dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
sezamová semínka na posypání

 

 

Postup přípravy:

Jestliže použijete zmrazený špenát, tak ho nechte povolit a přebytečnou vodu odstraňte. Na pánvi s trochou oleje osmahněte dosklovata cibuli s plátky česneku. Přidejte špenát a krátce ho prohřejte. Nadrobte tvaroh a vmíchejte i zakysanou smetanu. Nezapomeňte osolit a opepřit. Náplně není v burku tolik, tak je potřeba ji nachutit o trochu víc.
Jeden plát těsta si vybalte z obalu a těsto si pokapejte rozpuštěným máslem a na okraj dejte špenátovou náplň. Rolujte od okrajů směrem ke druhé straně. Stočte je do patřičného tvaru, dejte na plech s pečícím papíre, pokapejte máslem a posypte sezamovými semínky. Burky se pečou na 200°C přibližně 20 minut. Podávat je můžete jak teplé tak i studené.

Dobrou chuť!