Indická polévka z červené čočky

Vytisknout

Indická polévka z červené čočky

 

Ingredience:

1 hrnek červené čočky
1/2 bílé cibule
5 stroužků česneku
1 čajová lžička zázvorovo-česnekové pasty
sůl
1/4 čajové lžičky římského kmínu
1/4 čajové lžičky drceného koriandru
1/4 čajové lžičky kurkumy v prášku
1/4 čajové lžičky mletého chilli (záleží na vaší chuti)
čajová lžička ghee
4 hrnky vody
1 zelená chilli paprička
1 citron
koření garam masala

 

 

Postup přípravy:

Na sporák dejte vařit vodu, mezitím propláchněte čočku a poté ji dejte do vroucí vody spolu se solí. Zázvorovo-česnekovou pastu vyrobíte oloupáním česneku a zázvoru, které rozmělníte v mixéru na pastu. Pastu přidejte do hrnce spolu s kurkumou a nechte probublávat 15 až 20 minut. Mezitím rozpalte na pánvičce ghee a přidejte římský kmín, česnek a cibuli. Když cibule zezlátne, vše zamíchejte do vroucí polévky. Hrnec odstavte z plotny, přidejte šťávu z citronu a čerstvý koriandr a vše míchejte po dobu jedné až dvou minut. Ozdobte čerstvým koriandrem, citronem a špetkou garam masaly.
K polévce se hodí chléb naan nebo opečená česneková bageta.