Kuřecí Korai

Vytisknout

Kuřecí Korai

 

Ingredience:

800 g na kostičky nakrájených kuřecích prsou
1 šálek kuřecího vývaru
2 malé bílé cibule
1 červená cibule
2 lžičky česnekovo-zázvorové pasty
200 g másla nebo rostlinného oleje
1 lžička kurkumy
4 čajové lžičky jemného kari
1 lžička chilli prášku
1 lžička koření garam masala
2 na kostičky nakrájené červené papriky
2 na kostičky nakrájená rajčata
2 na kostičky nakrájené zelené papriky
4 lžíce rajčatového protlaku
listy čerstvého koriandru na ozdobu
150 ml cibulového pyré
sůl

 

 

Postup přípravy:

Rozpalte olej ve vysokém hrnci. Přidejte česnek, česnekovo-zázvorovou pastu a pokrájenou cibuli. Cibuli jemně zpěňte do zlatohněda.
Smíchejte kari, kurkumu a chilli s trochou vody, dokud nevznikne pasta. Tu přidejte na zpěněnou cibulku a pár minut vše za stálého míchání vařte.
Nyní přidejte kuře a dobře ho povařte, dokud se nestáhne tak, aby v sobě udrželo všechny šťávy. Poté přidejte nakrájené papriky a rajčata, rajčatový protlak, cibulové pyré a kuřecí vývar. Směs důkladně míchejte a přiveďte k varu. Pak můžete plotnu ztlumit a vše nechat 15 až 20 minut probublávat.
Nakonec do hrnce přidejte garam masalu a čerstvé listy koriandru (můžete klidně použít také petržel). Zelené bylinky vykouzlí v jídle zářivé barevné kontrasty. Podle chuti ještě osolte a pak udržujte ve varu po zhruba jednu nebo dvě minuty. Korai je nejlepší s basmati rýži a nahrubo nasekanými lístky koriandru.