Čočkový sambár s dýní a lilkem

Čočkový sambár s dýní a lilkem 

 

Ingredience:

250 g čočky

1/2 lžičky pískavice čili řeckého sena

250 g dýně a lilku

1/2 lžičky kurkumy

kari koření dle chuti

trochu citronové šťávy

2 lžíce kokosového krému nebo 3 lžíce nastrouhané kokosové dužiny

1-2 chilli papričky, zbavené semen a pokrájené

1 lžička mletého chilli

2 lžičky mletého kmínu

1-2 lžičky mletého pepře

1 lžička skořice

1 lžička mletého koriandru

1 lžička mletého zázvoru

2-3 lžíce oleje

1/2 lžičky hořčičných semen

1 stroužek česneku

sůl

 

 

Postup přípravy:

 Čočku namočíme a necháme nabobtnat a pak ji uvaříme s řeckým senem do měkka. Kousky dýně a lilku uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a turmerikem nebo kari. Měkkou zeleninu vyjmeme cedníkem a dáme k čočce, přidáme kokosový krém, chilli, kmín, pepř, skořici, koriandr, zázvor a osolíme a ještě asi 5 minut povaříme. Na pánvi rozpálíme tuk a pomalu na mírnějším ohni opékáme hořčičné semínko, kurkumu a utřený česnek, až začnou semena pukat. Obsah pánve smícháme s čočkou a ještě krátce povaříme a podle chuti dosolíme. Podáváme s uvařenou rýží nebo jako pikantní přílohu různých pokrmů.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio